Регион

Оградата на бежанския лагер с бодлива тел и камери готова до четвъртък

Оградата на бежанския лагер в Харманли ще е готова до утре, съобщават от областна администрация.

Областният управител Станислав Дечев направи поредна инспекция на хода на строителните и възстановителните работи по оградата РПЦ-Харманли тази сутрин.

Лагер

Вече са монтирани нови заграждения на местата, където въобще нямаше ограда. Върху съществуващата стара ограда пък са поставени елементи и бодлива тел, които да възпрепятстват преминаването. От ръководствата на фирмите увериха Дечев, че до утре ще бъдат готови на 100%.

Вече почти напълно са възстановени и щетите по сградите в центъра, които бяха нанесени по време на размириците миналата седмица.

Продължава работата по организирането на видеонаблюдение и осветяване на целия център.

Лагер

Междувременно Станислав Дечев разговаря с настанените във фургонното селище сирийски семейства. Те за пореден път благодариха на българската държава за грижите към тях.

В лагера има около 600 малки деца със семействата си, които са настанени в самостоятелни фургони, с осигурени всички необходими за нормалния бит условия.

Лагер

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button