Хасково

РИК има проблеми с компютрите, партия с жалба слещу член на комисията

Районната избирателна комисия в Хасково изпитва сериозни проблеми със старите компютри, които използва, съобщи за Haskovo.info председателят на РИК Георги Димитров.

Заради софтуерния проблем снощи комисията не е могла да качи решенията си на сайта. Това е сред причините за провеждането на среща с областния управител Минко Ангелов. На нея от РИК са се оплакали от липсата на служебен автомобил. Димитров обясни, че на последните избори, членове от РИК са обикаляли областта по сигнали с личните си коли. Ангелов се ангажира да реши техническите проблеми на РИК, като заяви, че областна администрация ще осигури три автомобила на комисията, като два от тях ще са с шофьори.

Димитров заяви на пресконференцията в областна администрация след срещата с губернатора, че има жалба от партия срещу членът на РИК Надежда Колева-Стойчева, която като общински съветник в Харманли не може да е в комисията. Според Изборния кодекс човек на избираем пост не може да участва в комисията.

Среща

Жалбата е до ЦИК, като ВАС вече я е отхвърлил заради неизрядно пълномощно на представител на партията.

Председателят на РИК допълни, че и с оставането на съветничката в комисията, тя е легитимна, защото при взимането на решенията има много по-голям кворум от изисквания.

Както Haskovo.info писа, снощи РИК регистрира първия инициативен комитет за парламентарните избори на 26 март. Комитетът се очаква да издигне като независим кандидат за депутат Георги Богданов.

Димитров допълни, че от ЦИК са им отхвърлили искането за допълнителна бройка за технически сътрудник. Както Haskovo.info писа, комисията мотивират решението си с големия брой секции в района – около 470 на последните избори, очакваната натовареност и сложност предвид машинното гласуване във всички секции, както и голямата територия на района и отдалеченост на някои от общините. От ЦИК са допълнили, че това може да стане на по-късен етап.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
PC
PC
10.02.2017 21:48 21:48

Баш работа за Минко- Компютър инсулт!!!

Хасковски избирател
Хасковски избирател
11.02.2017 8:57 8:57

Абе,Герге къди си тръгнал пак да правиш фалшификации.За никакъв чеп не ставаш куминистическо изчадие -присадка на ГЕРБ.Дядо ти ще се обърне в гроба.Ама така е – интереса клати феса.Досега щяхте да работите като обслужващ персонал в замъка на|Зоя двамата с жена си – юристи.Така е целуваш ръка или нещо друго,или даваш шумулящи хартийки,пък може и двете заедно и се получава.Това е политическия елит скъпи съграждани – тези които ни управляват,пардом управляват себе си и забогатяват още повече,а ние обедняваме..

иванка
иванка
11.02.2017 12:05 12:05

Георги Димитров председателят на РИК -Хасково и е съпруг на Биляна Димитрова а тя е секретар в Община Хасково същите са кумове на ДЕЛЯН ДОБРЕВ нали разбирате колко ще са честни изборите в Община Хасково.

Back to top button