Хасково

Безплатни учебници до 7 клас от догодина

Срещата на министъра с директорите на училища Всички учебници до 7 клас ще бъдат безплатни от следващата учебна година – обяви днес просветният министър Даниел Вълчев на среща с педагози в гимназията по механо електротехника в Хасково. Целта на мярката е да се намали броя на отпадащите ученици, като основно образование ще се получава след завършен 7 клас. 

Сред най-важните задачи в началото на тази учебна година е да продължи изграждането на системата за външно оценяване на учениците, да се обхванат застрашените от отпадане и да се повиши вниманието към децата със специфични образователни потребности. Министър Вълчев призна, че ниските заплати на учителите влияят върху качеството на преподаване в училище.

Според него разликата между това, което правителството може да даде и това, което искат синдикатите, е 800 млн. лв. Министерството на образованието и науката е готово при желание от страна на общините да прехвърли на тяхна издръжка професионалните гимназии – стана ясно на срещата в местната Професионална гимназия по механо електротехника.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button