Спорт

Общината дава 50 хиляди на футболния клуб?

Футбол Да бъдат отпуснати 50 хиляди лева от приходите в общинския бюджет за ФК „Хасково“ иска в докладна записка общинският съветник Делян Делчев. Предложението му ще бъде гласувано на първото след лятната пауза заседание на Общинския съвет идния петък. 

Съветниците ще обсъдят и докладната на кмета Георги Иванов да бъде одобрено закупуването на сто акции на футболния клуб на обща стойност 10 хиляди лева. Местната администрация вече задели близо половин милион лева за ремонт на сградния фонд и трибуните на градския стадион.

Съгласно Закона за физическото възпитание и спорта общините имат право да подпомагат финансово клубовете, регистрирани на тяхна територия. Заради тежкото си финансово положение футболният тим на Хасково бе на косъм от това да не стартира в тазгодишното първенство на Източната „Б“ група, но благодарение на местни бизнесмени проблемът бе решен. 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button