Регион

Прокуратурата видя 3 нарушения по общинските пътища в Хасковско

Три нарушения установи проверката на Пловдивската апелативна прокуратура по общинските пътища в Хасковска област.

Те са на три обекта в община Маджарово, в района на общински път в отсечките Долни Главанак- Маджарово-Горно поле и Долни Главанак-Тополово/Златоустово, където са изградени оградни съоръжения – дървени колове с бодлива тел, попадащи в площта на обхвата на общинския път.

Инспекцията се извърши в изпълнение на указанията на Върховна административна прокуратура по спазване на Закона за пътищата /по отношение на общинските пътища/, Наредбата за специално ползване на пътищата и наредби на общинските съвети.

Проверките са установили общо 94 нарушения по общинските пътища в апелативната зона, която включва регионите на Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Смолян, Хасково и Кърджали.

Прокурорите от съответните районни и окръжни прокуратури са реагирали и изпратили писма до общините за незабавно отстраняване на констатираните нередности, като повечето от тях вече са изпълнени, допълват от държавното обвинение.

Изводите от инспекцията са, че липсва изработен механизъм за упражняване на ефективен контрол от страна на общинските власти по отношение на спазване на правилата за ползване на общинските пътища. Дадени са указания от прокуратурата за подобряване на работата и упражняване на правомощията за търсене на административно-наказателна отговорност на виновните лица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Златина Иванова
Златина Иванова
05.07.2016 19:40 19:40

А околовръстния разбит път на Хаскво….кой и кога ще обърне внимание на него…?

Back to top button