Хасково

Водоноски се изчерпиха на Великден, допълниха тази на Градската градина

Хасковлии започнаха по-активно да ползват водоноските, разпределени вече на девет места в областния град.

На Великден водоноската до Градската градина, която бе поставена на Разпети петък, на Великден свърши. Тази сутрин водоноската е била долята от цистерна отново с вода от Кърджали, съобщи за Haskovo.info шофьорът от ВиК, който е дежурен до съда с вода.

Водоноските не стоят денонощно по районите си. Тази до Градската градина идва в 8 часа сутринта и остава до около 18 часа.

Водоноска

Вчера в Хасково бяха разпределени още три водоноски – на Веспрема за кв. „Орфей“, в кв. „Болярово“ и на Кенана пред едноименния ресторант, съобщават от ВиК.

Haskovo.info припомня, че във вторник се очаква да бъдат изследвани всички водоизточници на Хасково за уран и ако резултатите са добри се очаква да отпадне препоръката водата да не се ползва за питейни нужди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.04.2017 19:01 19:01

Оставка на всички виновни за мълчанието и скриването на истината, изтровили цял град. Начело с кмета Беливанов.

Анонимен
Анонимен
18.04.2017 22:13 22:13
Отговор до  Анонимен

Защо не се публикуват резултатите от изследването на водата?

Анонимен
Анонимен
16.04.2017 20:34 20:34

Малоумни некадърници. Никой да не плаща вода и данъци!

Анонимен
Анонимен
16.04.2017 21:33 21:33

Дядо Голата вода

ив
ив
17.04.2017 11:20 11:20

Виновни няма.

Иван
Иван
17.04.2017 11:55 11:55

Както криха за Чернобил така скриха и сега .Тогава бяха виновни комунистите, сега няма виновни защото начело на държавата стоеше и ще стои Б.Б\божието благоденствие\ и неговите хора областен управител, дядото кмет и ентусиазираните активисти. Няма информация, в кои квартали ,местности се намират заразените кладенци и кои водоизточници извън мрежата на ВИК могат да се ползват на територията на Хасково. САМО със 7 водонозки нищо не става.

Атанас Желязков
Атанас Желязков
18.04.2017 12:41 12:41

Хора, в краен случай можете да използвате филтрираща кана Аквафор или техни филтри, ако имате друга марка! Технологията им аквален за премахването на тежки метали безпроблемно ще се справи с количествата уран във водата. Съветвам кана, към която подхожда филтър Аквафор В100-6, който хем ще премахне варовика, хем по-ефективно ще се справи с урана!

заинтригуван
заинтригуван
18.04.2017 18:36 18:36

Не се заблуждавайте, алфа активност на елементарните частици не може да се улови с филтър. Да не плащаме вода съм съгласен, нека това бъде нашия граждански протест. Картинката в момента е много сложна: Обезманганителната станция в Ябълково не работи поне от 5 години. Водопроводните тръби в града са обвити с гел от манган просмукан с уранови частици , които са в разпад т.е. алфа излъчване. Колко години ще отнеме докато урана се превърне в олово само господ може да коже. Нищо добро не ни чака: при къпане опасност от кожни заболявания, при прием с храна и вода остеопороза в ранна възраст и инвалидност. И няма виновен ? Отговора е много ясен : Задаваме си един единствен въпрос : Кой събира парите за водата ? Кой е търговеца по смисъла на търговския закон ? Сами си отговорете !!!

Back to top button