Регион

Откриват ремонтираната сграда на дома в Пъстрогор

Така изглеждаше дома в с. Пъстрогор преди години

Така изглеждаше дома в с. Пъстрогор преди години

Новата сграда на дома за възрастни с психични разстройства в село Пъстрогор, община Свиленград ще открие днес заместник-министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров. Новият корпус бе изграден по проект, финансиран от Социалноивестиционния фонд на стойност 420 хиляди лева.  

Строежът на сградата, която днес ще бъде въведена в експлоатация, започна през 1998 г., но е преустановен една година по-късно. През 2006 година община Свиленград поднови строително-монтажните работи на обекта. 

С парите отпуснати от СИФ са направени котелна част, външен топлопровод, ВиК мрежа и ел. инсталация, септична яма с тръбопроводи за отпадни води, отдушник, изолация, вертикална планировка с осигуряване на подземни и надземни комуникации. В дома е поставена нова ограда, вътрешни мазилки, настилки, облицовки и врати. Подновени са и обзавеждането и озеленяването.

Новата сграда отговоря на всички изисквания на Европейския съюз за покриване нуждите на хората с психични разстройства. В социалното заведение се полагат грижи за общо 70 жени с трайни и необратими психични проблеми.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button