Хасково

Румен Радев в ПМГ: Гордея се с вашите успехи, обичайте България

Президентът Румен Радев участва в тържествата по случай 45-годишнината на хасковската ПМГ „Боян Петканчин“, която е завършил със златен медал.

Държавният глава заяви, че се чувства емоционално свързан с гимназията и за него е чест, отговорност и признание да е тук на празника. Радев припомни, че днес се навършват 110 г. от рождението на патрона на ПМГ акад. Боян Петканчин.

ПМГ

Президентът призна, че преподавателите в Математическата са ги научили да мислят критично, което му е помогнало да се нареди сред отличниците в Стратегическата академия на Военно-въздушните сили на САЩ.

ПМГ

„Щом сте избрали да учите тук, вие сте смели младежи, поздравявам ви за вашия избор. Гордея се с успехите, които имате. Пожелавам на тези, които изберат да следват в чужбина, някой ден да се завърнат в България. Какъвто и път да изберете, обичайте България, борете се и следвайте мечтите си и не позволявайте на никой да отнеме крилете ви, които растат тук“, каза в словото си Румен Радев, който бе придружен от съпругата си Десислава Генчева. След това държавният глава и директорът на гимназията си размениха почетни плакети.

ПМГ

Сега в ПМГ се учат 720 гимназисти, а Маргаритова припомни, че през годините Математическата са завършили 4842 ученици.

ПМГ

Първият директор на гимназията Дойчо Кръстев каза в словото си, че навремето на униформите е стояло съкращението МГ, което гордите гимназисти разчитали и като „Мозъците на града“.
Бяха поднесени венци пред паметната плоча на патрона на гимназията, а всички бяха поздравени от колоритните танцьори на ансамбъл „Хасково“.

ПМГ

Тържествата продължават с концерт на площад „Свобода“, а Румен Радев ще има среща с областния управител Минко Ангелов и кмета Добри Беливанов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

18 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.04.2017 12:12 12:12

ama che prostotiq

Бивш вузпитаник
Бивш вузпитаник
21.04.2017 12:22 12:22

Браво!Най-хубавото училище в Хасково!Поздравления на всички учители и ученици за празника!!!

Анонимен
Анонимен
21.04.2017 12:28 12:28

Смот….я Беливанов изтипосан най-отпред, ама се крие в миша дупка като стане дума за урановата вода и другите безброй проблеми на града. Да се маха

МГ
МГ
21.04.2017 12:57 12:57

Айде бе! Радвайте на това прекрасно хасковско училище и да се сетим кой успя да го включи в програмата “ Козлодуй“ по която бе изцяло ремонтирано – ДЕЛЯН ДОБРЕВ! Ако не са се сетили днес да го поканят СРАМОТА!!! Това беше човека, който успя да уреди прехвърлянето на собствеността на гимназията и ремонта й, до тогава да напомня ХЕИ им забраняваха използването на тоалетните- представете си каква мизерия беше! После тоя не правел нищо оня не правел, просто не казвате когато някой направи нещо. С чиста съвест като бивш възпитаник на гимназията ще кажа благодаря Ви че ви има г-н Добрев, благодаря че винаги помните от къде сте тръгнал и правите всичко по силите си за по-доброто бъдеще на Хасково. А ти ядето идват държат рече и им ръкопласкат….ззнаем ги

ST
ST
21.04.2017 13:39 13:39

Радвам се да видя учителки и учители професионалисти (на сн.2 в публиката) и много добри педагози. Живи и здрави още дълги години!

Симона
Симона
21.04.2017 14:27 14:27

Всичко разбирам, но не прочетох какво бяха поготвили за посрещането на Президента на Република България самите ученици от ПМГ Хасково. Ансамбъл Хасково си е градска формация, не е училищна.

Симона
Симона
21.04.2017 14:34 14:34

Учениците на гимназията ги нямаше по трасето. Не можете да ги задължите, нямат уважение към никого. И там ситуацията с ученето е много зле. Безотговорността на държавата към гражданите, липсата на задължителни отговорности на семейството към децата рефлектира и вурху самите тях. Училището е изместено на заден план. Учениците са разпуснати и неуправляеми. Не зачитат нито учители, нито институции.

Мартин
Мартин
21.04.2017 17:35 17:35

Какъв е този комунистически шапкар на снимката на стълбите? Прави компания на президента шапкар ли?

Г-н Генчев
Г-н Генчев
21.04.2017 18:05 18:05
Отговор до  Мартин

Идиот…По-добре президент шапкар, отколкото президент путьо :)

Анонимен
Анонимен
21.04.2017 17:40 17:40

Ей, тва сме ужасно смешен народ,бе!
1. Свещенния ни кмет реши да се появи публично само за да се снима с тоз богоизбранеца
2. Жената на президента? АЛО? България е парламентарна република, не президентска и уважаемата госпожа е време някой да я свали да земята.
3. ЗНАМЕНОСЦИТЕ? Едно време БЕШЕ ЧЕСТ да си знаменосец и се подбираха учениците. А сега – какво е това подобие на момче – такъв пример ли се дава на другите – да сме женчовци? А госпожицата трол, облечена като за …… погребение ли, не знам как да го нарека, може да убие някой с излъчването си. Другата госпожица – пълен контраст с другата?! Страхотно представяте на ПМГ – Отлично!

Разплата
Разплата
22.04.2017 8:54 8:54
Отговор до  Анонимен

Този коментар говори повече за вас от колкото за знаменосците. Да пренебрегнем „милите“ думи, които използвате, самият факт, че вие съдите тези ученици от една снимка е смешно, защото те са едни от най-добрите ученици в ПМГ и в никакъв случай не заслужават тези ваши коментари. Не знам на колко сте години, но си личи, че не са много от подбраната колекция убиди. Ето и аз го направих, съдих ви само от начина ви на писане, надявам се чувството да е приятно. :)

П.Иванов
П.Иванов
21.04.2017 18:51 18:51

До Ананимен
Роди Ти главата злоба и простотия и я пишеш по всички сайтове. Лесно е да се пише като Анонимен или както в другия сайт бивш възпитаник. Въпросът е на кое сте бивш възпитаник ? Най вероятно на ТМАС , но нека да не ги обиждаме , не сте и за там. Нормалните хора се представят не са АНОНИМНИЦИ .

До Мартин
Човека с униформата и БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ НАЧАЛНИК НА ВОЕННАТА АКАДЕМИЯ.
Следващия път преди на напишеш някоя глупост първо помисли ако имаш с какво. И от къде на къде всеки който е с униформа е комунист. Много тъпо съждение. Чесно!

до Мартинчо
до Мартинчо
21.04.2017 20:08 20:08

Скъпи ми Мартинчо, ако беше минал през казарма, а не да си бръснеш крачетата и да си мъкнеш веждичките, щеше да знаеш какъв е този шапкар

Текущ възпитаник на гимназията
Текущ възпитаник на гимназията
22.04.2017 0:58 0:58

Господин Анонимен, навярно ще ви изненадам с твърдението си, но и до днес да бъдеш знаменосец е престижно. Онзи „женчо“ всъщност е ученик с множество първи места на национални олимпиади по физика, а младата дама е не по-малко изявена в областта на информатиката и технологиите. За юбилейното лого можем да благодарим именно на нея и на нейния талант в графичния дизайн. Да си позволявате да изразявате мнение, базирано на една снимка говори много за вас самия и никак за тях. Те са достойни възпитаници на гимназията, напълно заслужили чрез успехите си това почетно място.
Бих искала да се обърна към екипа на ХасковоИнфо и да ги помоля, като една адекватна медия, да свалят негативните безпочвени коментари.

Текущ възпитаник на гимназията 2
Текущ възпитаник на гимназията 2
22.04.2017 1:24 1:24

До: Анонимен.
Не смятате ли, че малко или много петните достойнството на тези младежи? Лично аз виждам нещата по този начин. Вижда се, че нямате особена информация, да не кажа никаква, за самите тези хора. Постъпката от ваша страна е изключително грозна, с извинение. Има възножност и изказването да се базира на лично отношение към тях, но това не ви дава никакво право да ги подлагате на кибертормоз. Външният вид не може да каже почти нищо за самия човек, но от действия и думи се разбира много. Смятам, че един човек със средно ниво на интелигентност добре осъзнава това. Бих се радвала да обърнете внимание на коментара!

Текущ възпитаник на гимназията 3
Текущ възпитаник на гимназията 3
22.04.2017 3:03 3:03

До: Господина, с така нареченото име „Анонимен“.
Господине, предполагам че по ваше време е било трудно да се изкзва мнение пред голяма аудитория, затова нека ви помогна с някои правила на така наречената новост за вас – „Интернет“.
Първо правило гласи:
НЕ използването на собсветното ви име, може да доведе до това, да станете „женчо“.
Второ правило гласи:
Използването на думи като „трол“, опитвайки се да опишете госпожица, може да доведе до това, да се разкрие минималният ви достъп до такива!
Трето правило гласи:
Ако във вашият списък с мъжествени черти са включени: брада, мускули, белези и т.н.
разбираме че вашата представа за нещата извън дома не е от най-богатите.
Ако искате целия списък с правила, свържете се с мен. :)

герб
герб
22.04.2017 9:32 9:32

Тази тиква с метнатия червен шал не е ли от РУО-Хасково? Та тя е заклета гербаджийка! Какъв шал- какви пет лева!?!?

Иванов
Иванов
07.05.2017 20:38 20:38

Кой си МГ смешник , Делян Добрев няма никаква заслуга за санирането на ПМГ то защото проекта го прави тогавашния зам кмет инж. М.Ангелов по Международен фонд Козлодуй така че ако трябва да благодарят Делян Добрев смешника няма никайва заслуга!

Back to top button