Хасково

10-дневно бебе от Хасково със салмонелоза

Лекари10-дневно бебе от Хасково е със салмонелоза. Други три деца със същото заболяване от 1 до 4 години са в тежко състояние. Връзката между четирите случая е храната, която майките им вземали от млечните кухни в града. Петте пункта и кухнята майка вече са затворени от здравните специалисти. 

Общо случаите на салмонелоза в Хасково за последните дни са седем. Шест от болните са деца. Според д-р Стефка Младенова от РИОКОЗ дори да има само два случая на болни, които ползват един и същ обект, това е притеснително и трябва да се търси причина. Работещите в млечните кухни казват, че не е възможно само 4 деца да се заразят ако причината е при тях.

Салмонелозата се причинява от бактерията салмонела. Тя може да проникне в хората чрез полусурово пилешко месо, развалени яйца или мляко. Симптомите са разстройство, повръщане и висока температура. Според лекарите заболяването е коварно, защото често може да бъде сбъркано с грип или друга инфекция.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button