Хасково

ВСС избра единодушно Миглена Тянкова за председател на окръжния съд

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно с 12 гласа „за“ Миглена Тянкова за втори мандат административен ръководител – председател на Окръжен съд – Хасково, съобщава ВСС. Всички членове на Колегията обявиха публично след получаване на резултата, че тя ги е обединила с кандидатурата си.

Съдия Тянкова има над 18 г. общ юридически стаж, от които 17 г. в органите на съдебната власт като съдия. В момента изпълнява функциите административен ръководител – председател на Окръжен съд – Хасково. Кандидатства за поста въз основа на придобития теоретичен, практически и административен опит, ангажираността й с достиженията на съда, чийто административен ръководител е била, и личната й управленска отговорност за взетите решения, предприетите мерки и постигнатите резултати. Убедена е, че заедно съдиите и съдебните служители имат потенциал да достигнат заявените стандарти за прозрачно, независимо, обективно и безпристрастно правосъдие.

Тянкова предвижда надграждане на постигнатото въз основа на съществуващите добри практики, заложените основни цели и зададени приоритети. Според кандидата спазването на принципа на случайно разпределение на делата е начало на обективното, безпристрастно и прозрачно съдопроизводство. Съдия Тянкова набелязва като свои приоритети спазването на препоръчителните сроковете за изготвяне на съдебни актове и уеднаквяване на съдебната практика.

Сред основните й приоритети продължава да бъде развитието на човешките ресурси като се спазва стриктно конкурсното начало и моделът за подбор при назначаване на съдебни служители. За пълноценно реализиране на политиката на съда за прозрачност и достъпност, кандидатът намира за необходимо осигуряване на щат за служител „връзки с обществеността“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Желю Желев
Желю Желев
16.05.2017 20:01 20:01

Най-секси е от всички съдии на ОС в BG !!!
Поне с това да се кефим хасковлии!
То друго не ни остана!
Успех,здраве и много любов ѝ пожелавам!

ДНА
ДНА
16.05.2017 20:17 20:17

Мда

unocha _bleden @abv bg
unocha _bleden @abv bg
16.05.2017 22:07 22:07

Сред основните и приоритети трябва да се омъжи и да се сдобие с поколение това е основната задача на всяка жена на този свят Ами тя сигурно гони 40 г Времето е като вода та бързо изтича И после –-Ха ко стана сига

Сашо
Сашо
25.05.2017 7:28 7:28

Госпожо Тянкова, успех от сърце! За всички онези, които не знаят, тя има две прекрасни деца. Изглежда като момиче, но дъщеря й е над 20 год

Back to top button