Хасково

Удължават първия срок с една седмица?

УченициДа се удължи първия учебен срок с една седмица, за да не се натоварват учениците с прекалено много изпитвания за кратко време – това е предложението на Регионалния образователен инспекторат до просветното министерството. Решението е съгласувано с всички директори от областта, като целта е срочните оценки да се оформят спокойно без да се препуска по учебния материал.

От местното АБВ предлагат още да се учи два дни от срочната и последните два дни от априлската ваканция само в школата, където педагозите са стачкували над 15 дни.

Окончателното решение на Министерството на образованието и науката ще стане ясно на 16 ноември, за когато е насрочена среща на министър Даниел Вълчев с началниците на инспекторатите от цялата страна. До тогава учителите трябва да спазват приетия учебен план в началото на годината, бе категоричен началникът на образователния инспекторат в Хасково Иван Панайотов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button