Хасково

Екоинспектори погват ВиК след сигнал на Haskovo.info

Така изглеждаше реката преди два дни

Така изглеждаше реката преди два дни

Регионалната екоинспекция предписа мерки на ВиК за прекратяване на замърсяването на хасковската река. Предписанието бе дадено след като Haskovo.info първи подаде сигнал  в РИОСВ, че водата в коритото е обагрена в червено

Незабавно трябва да бъде почистен канализационния колектор, на който е изграден преливник срещу ул. „Крали Марко“ в града, за да се прекрати изтичането на битови отпадни води в хасковската река.

При неизпълнение на посочените мерки в срок, Законът за опазване на околната среда предвижда налагане на санкции в размер от 2 000 до 20 000 лева.

Експертите предполагат, че най-вероятно оцветяването на реката се дължи на нерегламентираното клане на животни в няколко обекта на квартал „Каменни“. Подобен проблем е съществувал и преди години.

Писма за предприемане на предвидените от закона мерки срещу причинителите на замърсяването са изпратени и до Регионалната ветеринарно – медицинска служба и Регионална инспекция по опазване и контрол на общественото здраве.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button