Регион

Български и турски специалисти ще пишат проекти

Карта проектиСъвместни проекти ще подготвят община Ивайловград и Меджидие в Турция. Това ще стане възможно след като кметът на българската община Стефан Танев подписа договор за финансиране с 49 840 евро по програма ФАР Трансгранично сътрудничество България – Турция. Десет процента от тези средства са собствен принос, съобщават от община Ивайловград. 

Със средствата ще бъдат обучени в разработването и реализирането на проекти по европейски фондове и програми общо 20 специалиста, 15 от българска и 5 от турска страна.

Това е първият проект на Ивайловград с партньор от Турция. Той насърчава и подпомага новаторството и разнообразието при разработването и изпълнението на проекти за икономическо и социално развитие, които могат да повишат информираността за възможностите за икономическо развитие.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button