Хасково

Нови правила за фирмите, работещи с химия

ДимС нови правила трябва да се съобразяват фирмите и складовете в региона, които работят с химични вещества. Осем компании са били информирани от регионалната екоинспекция за изискванията на новия регламент REACH. Той предвижда регистрация, оценка, разрешаване и ограничаване на химичните вещества, за да се опази здравето и околната среда. Разпоредбите на регламента ще влязат в сила поетапно за период от 11 години. 

REACH въвежда нови изисквания, свързани с регистрация на произведени или внесени на пазара химични вещества в количества, равни или по-големи от 1 тон на година. Тези вещества могат да бъдат в самостоятелен вид, в препарати или изделия.

Във връзка с изпълнението на изискванията на REACH, всяка фирма трябва да установи кои от химичните вещества, които произвежда, внася или употребява, трябва да бъдат регистрирани според изискванията на Регламента.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button