Хасково

Общината ще се бори за тютюневия склад до последно

МузейКметът Георги Иванов получи одобрението на местния парламент да предприеме необходимите действия за да може общината да купи от „Хасково Табак“ АД тютюневия склад до зеленчуковия пазар  и покрития плувен басейн до бившата Цигарена фабрика.  

На последното за годината заседание общинските съветници решиха още да поискат от Министерството на икономиката и енергетиката и от „Булгартабак Холдинг“ разрешение ликвидацията в „Хасково Табак“ да се следи от представител на общината.

Ще участваме в търга на общо основание, бе категоричен кметът Георги Иванов. По думите му ако наддаването е явно общината ще участва до последно. Средствата, които могат да бъдат заделени са около 1,5 милиона лева, допълни кметът.

Haskovo.info припомня, че целта на Община Хасково е на мястото на тютюневия склад да бъде изграден исторически музей. Въпреки предварителните договорки между общината и ликвидаторите на „Хасково Табак“ на 30 ноември бе обявен търг за въпросния склад, до който бяха допуснати само лицензирани търговци на тютюн. Така общината дори не можа да вземе участие в търга, който бе отменен след завихрилия се скандал.

Междувременно стана ясно, че са изплатени задълженията на „Хасково Табак“ към общината, които възлизаха на 980 хиляди лева.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button