Хасково

Експерти от РИОСВ броят водолюбивите птици

Чевреногуша гъскаЕксперти от РИОСВ – Хасково участват в започващото днес 32-ро среднозимно преброяване на водолюбивите птици в региона. Ежегодното проследяване на числеността на зимуващите водолюбиви птици у нас ще продължи до 13 януари.  

В Хасковска и Кърджалийска области РИОСВ – Хасково ще окаже съдействие на две природозащитни организации, работещи в региона за успешното осъществяване на среднозимното преброяване. Инспекцията ще осигури необходимите автомобили и участието на експерти, които по време на преброяването ще контролират за нарушения по лова и режима на защитените територии. Ще се следи и отчита и състоянието на влажните зони, значението им за птиците, както и заплахите и посегателствата върху тях. 

В двата почивни дни в областите Хасково и Кърджали екипи ще посетят по-големите язовири като „Студен кладенец”, „Кърджали”,  „Ивайловград” и „Тракиец”, както и множество по-малки водоеми в Източни Родопи и Сакар планина, по които има струпвания на птици през зимата. В един от дните ще се следят местата за нощувка на световно застрашения вид – малък корморан, намиращи се по поречието на река Марица.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button