Хасково

Южен централен район е усвоил 1/3 от средстават по САПАРД

Снимка: Георги Даскалов

Райна Йовчева и Димитър Пейчев

Южен централен район е усвоил малко повече от 1/3 от средствата по САПАРД от всички останали региони България и се очаква това да се повтори и при програмата за развитие на земеделието и селските райони, съобщи днес в Хасково заместник-  министърът на земеделието и продоволствието Димитър Пейчев

На заседанието на регионалния съвет за развитие на Южен централен район той представи програмата за развитието на земеделието и селските райони. Първите 3.5 % от тази сума, което възлиза на около 82 млн. евро вече са по сметките на Министерството на земеделието и продоволствието и  ще се  разпределят по сметките на Разплащателната агенция.

Парите са налице, остава да се предложат качествени проекти, които да бъдат финансирани с тези средства. Такива проекти обаче все още нямаме, каза още Пейчев.

8 проекта са подадени до този момент в регионалния отдел в Пловдив за Южен централен район за планиране по Оперативна програма „Регионално развитие„, стана ясно днес. 118 са поректите за ЮЦР по Програма „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика 2007-2013„.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button