Хасково

5 милиона за работа с даровити и изоставащи деца ще даде МОН

В Хасково министърът демонстрира любовта си към матурите

В Хасково министърът демонстрира любовта си към матурите

5 милиона лева ще осигури министерството на образованието и науката за допълнителна работа с надарени и с изоставащи деца, съобщи днес в Хасково министърът на образованието и науката Даниел Вълчев

Той допълни, че всяко дете трябва да достигне тавана на своите образователни възможности и по тази причина трябва да се работи индивидуално с различните ученици. Тази програма обаче няма да е задължителна във всички школа. Пари ще получат само тези, които поискат да работят по нея.

Още 5 милиона лева ще бъдат разпределени в професионалните гимназии в страната. Средствата ще бъдат дадени за оборудване. Повече пари ще има за тези гимназии, които вече успешно са намирали съфинансиране от бизнеса.

32 милиона лева допълнителни средства ще разпредели МОН по общините, които са приключили с оптимизацията на училищната мрежа. Средства ще има и за училищата с обективни трудности, които не са успели да се вместят в делегираните бюджети. Над 20 милиона лева е резервът на министерството за допълнително подпомагане на делегираните бюджети в страната като парите ще бъдат отпуснати след средата на годината.

Вълчев коментира и предложението на заместника си Кирчо Атанасов децата задължително да започват първи клас на 6-годишна възраст. Според министъра това трябва да стане обект на голям обществен дебат и едва тогава да се прецени дали да бъде включено в новия закон за образованието.

Вижте видеорепортаж от посещението на министъра  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button