Регион

Връщаме българите от чужбина в България чрез трудови борси

Емилия Масларова и д-р Желязко Христов

Емилия Масларова и д-р Желязко Христов

България ще се опита да върне в страната сънародниците ни, които живеят и работят в чужбина, съобщи днес в Хасковските Минерални бани министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова

За тази цел от есента държавата ще започне да провежда информационни дни и трудови борси в някои от страните, където е съсредоточен най-голям брой българи. Нашенски работодатели ще представят своите оферти за работа в Испания, Великобритания, Германия и Гърция. Те ще обявят свободни позиции и заплати, с които да привлекат хората да се върнат тук.

Българинът трябва да се научи да живее в динамична среда и да бъде мобилен, каза още Масларова. В подкрепа на тази теза председателят на парламентарната социална комисия Хасан Адемов коментира, че в Европа човек средно сменя работата си 17 пъти, а у нас търсим връзки да запазим работното си място и това трябва да се промени.

Министър Масларова припомни още, че правителството ще се опита да върне децата в училище чрез по-строги санкции за родителите. През юни кабинетът ще приеме промени в законодателството. Едно от предложенията е родителите, чиито деца не ходят на училище, да бъдат лишавани от свобода

Масларова и Адемов участваха в кръгла маса на тема „Любовта към децата – отговорност на всички. Духовността срещу насилието“ в Минерални бани край Хасково. Домакин на срещата бе председателят на КНСБ д-р Желязко Христов, който днес откри 8-мия детски етнофестивал в курортното селище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
d;lercjo
d;lercjo
31.05.2008 19:47 19:47

nqma smisal,pak nqma da hodqt na uchilishte
по-строги санкции за родителите да ве тогава как ще си отглеждат децата когато родителите са им в затвора ?

Хасковлия
Хасковлия
01.06.2008 10:49 10:49

Вие ще направите трудови борси в Испания, Италия Германия и Гърция? 😀 Аз се каня да заминавам там, защото тук нищо не се е променило. Мисля че е добре да помислете и за тези дето сме тук как да ни задържите.
Каква оферта може да ми представи БЪЛГАРСКИ РАБОТОДАТЕЛ за да ме задържи? В Германия ми предлагат 6 пъти по високо.
Моята специалност е дефицитна за България. За да ме оцени Българския работодател е необходимо да е по голям специалист от мен. 😀 😀 😀

.....
.....
01.06.2008 12:27 12:27

😯 palna glupost ❗

.....
.....
01.06.2008 12:28 12:28

ne mislite li 4e horata biagat ne samo zaradi parite ❗ ❗ ❗

.....
.....
01.06.2008 12:31 12:31

😆 😆 😆 a tova sas zatvora i po komunizma go niamashe

Back to top button