Хасково

Наши бизнесмени инвестират в Украйна щом влезе в ЕС

ЛуганскЛуганска област заинтересува българските бизнесмени като обект за инвестиции“ – така украинските сайтове акцентират върху провелата се среща на местните власти и бизнесмени с официална делегация от Хасковска област начело с губернатора Райна Йовчева.

Посещението на областния управител в Луганск е във връзка с откриването на 7-та международна изложба „Източните врати на Украйна“ и подписаният договор за дългосрочно сътрудничество между двете области.

Медиите в половинмилионния украински град подробно разказват за развитието на промишлеността и водещите предприятия в Хасковска област като подчертават извода, че „машиностроенето и агрохимията са най-перспективните насоки за сътрудничество с българските партньори“. Цитира се търговския директор на наша фирма за производство на алтернативна електроенергия, според когото засега украинското законодателство е неудобно за инвестиции, затова ,въпреки интересните предложения и контакти в Луганск, той ще почака Украйна да влезе в ЕС.

След срещата с двамата заместник- председатели на Луганска област хасковската делегация е разгледала международната експозиция и е участвала в среща на деловите кръгове.

В програмата на българските гости са включени още посещение на две местни предприятия и бизнес-център, а също и екскурзия из града, информират от Луганската областна държавна администрация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button