Хасково

Възстановяват дигата на Марица край Свиленград с 260 000 лева

Скъсаната дига на Марица

Скъсаната дига на Марица

260 000 лева отпусна междуведомствената комисия към Министерски съвет за укрепване на дигата на река Марица край Свиленград. През ноември миналата година заради пробойни реката излезе от коритото си и наводни пътя за граничния пункт Капитан Андреево. Водата заля и част от улиците в южния град. 

Над 136 000 лева ще бъдат вложени за възстановителни работи по помпена станция „Ябълково“, която в същия ден остана под вода и заплаши Хасково с безводие. По-голямата част от питейната вода на областния град идва именно от Ябълково.

Сред останалите обекти, за които са отпуснати средства, са кладенците на Марица в Симеоновград и край харманлийското село Българин. Пари ще има и за ремонт на административна сграда в село Силен, община Стамболово и жилище в тополовградското село Радовец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button