Хасково

200 пъти повече електронни декларации в НАП Хасково

ДанъциБлизо 200 пъти са се увеличили за последните 3 години декларациите, подадени по електронен път в НАП Хасково. През 2006 година от възможността за подаване по интернет на декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане са се възползвали едва 5 фирми.

По време на кампанията през 2007 година годишни декларации с електронен подпис са подадоли 305 фирми и 276 физически лица.

Тази година броят на е-декларациите е вече 537 за юридическите и 428 за физическите лица или общо 965, съобщиха за Haskovo.info от НАП.

От там припомниха, че освен годишни декларации по електронен път могат да се подават интрастат, VIES и ДДС декларации, осигурителни образци, уведомления за регистриране или прекратяване на трудови договори и искания за издаване на удостоверения за липса на задължения.

От тях най-често подаваните по интернет документи в НАП Хасково са справките декларации по Закона за ДДС и уведомленията за трудови договори.

Ако през 2006 година от общо регистрираните по ДДС фирми в областта – 3033 на брой, месечните си справки са подавали по интернет една трета или 1050 фирми, то през настоящата година от общо 4015 фирми, регистрирани по ДДС, ДДС справките си по електронен път подават над 55% или 2220 фирми.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button