Хасково

Общината ще продава пасящите в града животни след преглед

Паша в градаХванатите в района на Хасково селскостопански животни да бъдат задържани и транспортирани на животинския пазар в града нарежда със своя заповед кметът на Хасково Георги Иванов. Мярката ще се прилага при нарушаване на Наредбата за обществения ред, която забранява пашата на добитъка в рамките на града и в парковете около него. 

Животните ще остават в стационара за временно пребиваване докато собствениците им не си ги потърсят. Те обаче ще трябва да заплатят освен глоба и сумата, похарчена за храна и медицински прегледи по време на престоя там.

Ако собственикът- нарушител не потърси животните си в 14-дневен срок, те ще бъдат продавани и с част от сумата ще се покриват направените от общината разноски. В този случай остатъка от парите от продажбата собственикът може да получи до 3 месеца. Ако той не се появи през това време средствата ще отиват в специална сметка за опазване на селскостопанското имущество.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button