Регион

Започна ремонтът на дигите на Марица край Свиленград

Скъсана дига на Марица при наводненията през ноември

Скъсана дига на Марица при наводненията през ноември

Ремонт и укрепване на дигите на река Марица започна община Свиленград. Средствата в размер на 260 хиляди лева са отпуснати за тази цел от Постоянната комисия за бедствия и аварии. 

От Гражданска защита са изпратени препоръки за незабавни действия преди есенните дъждове да повдигнат нивото на водата в реката. Основно се работи по възстановяване на съоръжение между реката и канализацията на Свиленград, което е било повредено при последното голямо наводнение.

По време на ремонта ще бъдат подменени повредени тръби, ще се изградят подпорни стени по левия бряг и ще бъде повдигната предпазната дига до квартал „Гебран“, съобщиха за Haskovo.info от община Свиленград. Ще бъде укрепена и дигата до железопътния мост и ще бъдат възстановени шахти и шлюзове в града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button