Хасково

Хасковски джи пи-та търсят подкрепа от Райна Йовчева

БолницаОфициално писмо и пакет от документи до областния управител Райна Йовчева ще внесат днес представители на хасковските общопрактикуващи лекари. Същото ще направят и джи пи-та от останалите 27 области.  

Действията на лекарите стават месец преди планираните от тях ефективни протести. „Настояваме за Вашата подкрепа и разбиране при защита на нашите интереси, които са и интереси на гражданите на поверената Ви област, както и съдействие и толерантност при провеждане на планираните от нас сигнални и ефективни протести“ се казва в писмото адресирано до Райна Йовчева.

Общопрактикуващите лекари от цялата страна настояват за по-висок бюджет. Джи пи-тата искат още да бъде отменено изискването да са 24 часа на разположение на своите пациенти. Като алтернатива те предлагат създаване на „Call centers”, които представляват структура за осигуряване на най-необходимата медицинска нужда, извън работния график на общопрактикуващия лекар. На дневен ред е обсъждане на промяна в наредбата за компенсация на потребителската такса, така че сумите да се изплащат ежемесечно. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button