Хасково

Паспортна служба ще работи в неделя за изборите в Криво поле

Паспортна служба в Хаково ще работи в неделя за осигуряване нормалното провеждане на частични местни избори за кмет в село Криво поле, съобщават от полицията.

От областната диреекция на МВР ще съдействат на всички български граждани, които желаят да упражнят правото си на глас.

В седмицата преди провеждането на изборите е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за издаване на нова лична карта, ще бъде ускорено издаването или ще бъде издадено удостоверение за гласуване, когато е изгубен, откраднат, повреден, унищожен документа за самоличност или личната карта е с изтекъл срок на валидност. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 18 май, по искане на гражданите ще им бъде издавано удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо: гражданите лично да подадат искане в ОДМВР Хасково за дните от 15 май до 19 май от 8:30 до 17:30 ч. и на 20 май от 8:30 до 17:30 часа.

Удостоверенията за упражняване правото на глас в изборния ден се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя.

Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред избирателната комисия и е валидно за изборния ден – 20 май.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
16.05.2018 17:17 17:17

Избори в Криво поле,никой не е стъпил при нас преди 2 години търчаха ДПС ,ГЕРБ,сега никой,идваше един помак ,обещаваше на ляво и на дясно и го потърсихме за един проблем и се скри.

Back to top button