Хасково

В Хасковския съд не пускат по къси гащи и джапанки

Забранено влизането по джапанкиЗаповед, забраняваща влизането в Съдебната палата в Хасково на хора, които не са в „приличен външен вид“, пречи на жителите на града да си свършат работата. В сградата на съда не може да се влиза с къси панталони, много къси поли и чехли, жалваха се пред Haskovo.info потърпевши. 

В жегата хората масово се обличат по-разголено, но това им създава проблеми в някои институции. „Нарушителите на морала“ коментираха, че е правилно да се възпитава уважение към съда като институция, но това все пак не е църква и не е нормално човек да не може да влезе вътре с ежедневното си облекло.

Ограниченията са наложени в съдилищата в цялата страна от 1 август със заповед на министъра на правосъдието Миглена Тачева. Все пак съдиите имат право да допуснат свидетел по джапанки ако решат, че той е важен за делото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
dura lex, sud lex!
dura lex, sud lex!
18.08.2008 20:41 20:41

Мариела златева сега като съди България да знае че няма да я пуснат по прозираща блузка и сутиен – прекалено улично е! 😆

Back to top button