Хасково

Полиция пази нон стоп уникална изложба за милиони

Изложба79 оригинални платна на най-добрите български живописци вече трети ден продължават да привличат като с магнит ценителите на изобразителното изкуство в Хасково. Уникалната изложба в галерия „Форум“ включва шедьоври от частната колекция на хасковлията Димитър Инджов, много от които за пръв път се показват пред широката публика. 

Трима полицаи бдят денонощно край безценните платна в галерията, чиято стойност e няколко милиона лева. Сред уникалните картини са творби на Златю Бояджиев, Цанко Лавренов, Бенчо Обрешков, Иван Милев, Христо Станчев, Николай Райнов, Жорж Папазов и Жул Паскин. На изложбата могат да се видят и ранни портрети, рисувани от световноизвестния авангардист Христо Явашев – Кристо, както шест платна на Владимир Димитров – Майстора.

ИзложбаПрочутият с кюстендилските си мадони художник изненадва любителите на живописта с две нетипични за творчеството си картини – пейзажна миниатюра с дървета и рисуваната между 1910-1912 година картина „Вишки“, която е в реалистичен стил, характерен за ранния му период.

Много от шедьоврите в изложбата са върнати в България благодарение на усилията на дългогодишния колекционер и галерист Димитър Инджов, който ги е откупил на търгове на запад.

Хасковлии могат да видят уникалната изложба до 21 септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button