Хасково

Кабинети в 62 училища в Хасковско с нови уреди

62 държавни и общински училища в Хасковска област са включени в списъка по програмата „Подобряване на условията за експериментална работа по природни науки“ на просветното министерство .

Те ще получат пари за нови уреди за лабораторни упражнения в часовете в 7 и 9 клас по биология и здравно образование, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда. С тези средства училищата ще обогатят кабинетите си с микроскопи, лещи, лупи, химикали, епруветки, колби, стъклени вани и други необходими прибори. Предвидени са също предпазни средства за учениците като ръкавици и очила, нужни за опитите по химия.

В Хасково одобрените училища са Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“, Професионалните гимназии по туризъм „Александър Паскалев“, лека промишленост „Райна Княгиня“, механо и електротехника „Стойчо и Кица Марчеви“, ОУ „Св. Иван Рилски“, „Шандор Петьофи“ и др. Сред училищата в селата са Войводово, Динево, Книжовник, Узунджово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button