Любопитно

Хор „Орфей“ с концерт под Айфеловата кула

От успешно турне във Франция се завърна тази сутрин детски хор „Орфей“.

Певиците участваха в IX международен музикален фестивал във френската столица Париж, а след това имаха самостоятелен концерт и в град Шатийон – сюр – Индр. Хорът бе поканен за участие във фестивала от организаторите – MRF Music festivals, която прави музикални фестивали из цяла Европа. „Орфей“ участва във втори фестивал от тяхната верига и вече е ностел на две звезди в класацията на организацията.

Хор

Фестивалът се проведе от 23 до 25 август в Париж. Нашите момичета участваха в два концерта – при откриването на фестивала на Марсово поле, под Айфеловата кула и в американската църква на 24 август. В същия фестивален поток бяха включени още акордеонен оркестър от Германия и момчешки хор от Естония. Бурните аплодисменти на публиката бяха предизвикани както от прекрасното пеене на хасковлийки, така и от невероятния клавирен съпровод на Красимира Генева. В репертоара на състава бяха включени произведения от различни епохи на композитори от Африка, Америка и Европа.

На 26 август певиците на Елена Цветкова изнесоха самостоятелен концерт и в побратимения на Хасково град Шатийон-сюр-Индр. Там децата бяха лични гости на кмета на градчето – Мишел Хийтроу.

Хор

За своето представяне „Орфей“ бе удостоен с почетен Диплом „Choral der arts“ от директора на фестивала – Грегор Ласковски. Освен това орфейци получиха покана за гостуване на детски хор в едно от предградията на Париж и предложение да представят Хасково и България в предстоящ съвместен проект на Хасково, Шатийон – сюр – Индр и Лестър.

Освен наситената фестивална програма „Орфей“ посети и много знакови места в Париж – Айфеловата кула, двореца Версай, Триумфалната арка и Дисниленд.

От хора благодарят на община Хасково, общинския съвет и хасковските фирми за подкрепата, без която турнето нямаше да се осъществи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
28.08.2018 17:03 17:03

Браво на хор Орфей!
Хийтроу е летище в Лондон, а кметът на побратимения от 10 години френски град Шатийон-сюр-Ендр се казва Мишел Етроа. Добре е журналистите най-после да запомнят името на градчето и кмета. Не за първи път чета интерпретации.

Back to top button