Хасково

Скандал в областната комисия по транспорт за автобусната линия Хасково – Минерални бани

Скандал се разрази на заседанието на Областната комисия по транспорт за автобусната линия от Хасково до Минерални бани.

Себахтин Исмаил, който е шеф на най-голямата фирма за автобусни превози в региона и вози пътници по линията, изрази недоволството си от новите квоти, предложени от община Минерални бани и приети от община Хасково. Според превозвача така не е защитен общественият интерес.

„Ябълката на раздора“ стана курсът в 7:15 часа от Хасково, който сега се изпълнява от „Арда тур“ на Исмаил. По неговите думи той вози на 1 лв. с 50-местен автобус, когато е най-големият пътникопоток. Сега се очаквало линията да поеме друга фирма с 25-местни автобуси за 2.50 лв. Себахтин Исмаил се закани още от понеделник да вземе контрамерки, но пред медиите не пожела да каже какви. Той обвини община Хасково и областна администрация, че обслужват кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер. В гнева си Исмаил напусна в края заседанието на транспортната комисия, като се закани да обжалва решението й.

От община Минерални бани заявиха, че новите маршрутни разписания отговарят на нуждите на населението и увеличаващия се поток от туристи. Скоро пък щяла да бъде проведена процедура за превозвачите по линията, като всеки ще може да участва.

На заседанието бяха приети нови 7 маршрутни разписания, които замениха 14 стари, които не отговаряли на изискванията. Квотите остават повече за община Хасково – 4 срещу 3 за Минерални бани. Закрива се линията Свиленград – Димитровград в събота и неделя, както и курсовете от Харманли за Хасково в 13:30 часа и обратният в 17 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пее
Пее
25.10.2018 12:41 12:41

Разкол в дпс, двамата дахлии плешивия искендер и шишко дебел исмаил не можаха да се разберат за пари. Хо хо и бутилка чивас за доган

wc
wc
25.10.2018 15:17 15:17

Алчен гьот

ГОРНО СИРАКОВО
ГОРНО СИРАКОВО
25.10.2018 15:49 15:49

ТОЙ ЗА ТОВА НЯМА ХОРА В СЕЛАТА, ЩОТ НЯМА ТРАНСПОРТ. НА ЕДНО МАГАРЕ СЕНОТО НЕ МОГАТ ДА РАЗДЕЛЯТ, А ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ, ЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЦЯЛА ОБЩНОСТ. САМО ЗА КРАДЕНЕ МИСЛЯТ, НЕЩАСТНИЦИ. НАПРАВЕТЕ ЛИНИЯ ХАСКОВО БАНИТЕ СУСАМ СИРАКОВО ВЪГЛАРОВО ХАСКОВО, БЕ.

Анонимен
Анонимен
25.10.2018 15:49 15:49

Аман от Себахтин бе, издуши де що трянспортни фирми имаше в Хасково залепи се за минерални бани. И там да пуска билет в началото по левче…после по 3
как да не сме го виждали това.Да си участва на търга , нали щяло да има и да предлага 1 лева за билет ….ама не му стиска за тогава защото като спечели търга с левче билет ще тябва до края на договора да е та яцената. аман от котешки каваци

Аса
Аса
25.10.2018 17:50 17:50

А кажете ми високопоставени каква работа има едно и също лице хем в областна комисия в същотото време собственик на транспортни линии и кой знае още какви длъжности сто дини подмишница
Малееее схема и далавера за чудо и приказ
И сега кажете че тук няма мирис на пари и ииии ще се сетите
Тоз бетер ердианчо. …. Терор и…….

Дахлия
Дахлия
25.10.2018 19:36 19:36

Хора много сте зле аааааа хем 1 лев викат хем искат на 2.50 браво аааа има оправия

Back to top button