Хасково

Кметът на Хасково осъди клеветници за вестникарска статия

Георги ИвановХасковският районен съд осъди Станка Василева и Стефан Стефанов за уронване на авторитета на кмета на Хасково Георги Иванов. Двамата трябва да платят на градоначалника 1 000 лева обезщетение за нанесени морални вреди чрез статия във вестник „Пари“ през април 2007 година.

Съдът е преценил, че в материала, озаглавен „Шерифски произвол в Хасковската прерия“, се представят факти, които не отговарят на истината. Става въпрос за спор за строителство и продажба на апартаменти, датиращ от 1996 година, когато Георги Иванов все още не е бил кмет. Именно по тази причина изнесената информация за своеволия от негова страна е преценена от съда като невярна и уронваща авторитета му като градоначалник.

Като доказателство за нанесените вреди е бил представен и амбулаторен лист от Георги Иванов. Според заключението на лекаря ден след публикацията на кмета е поставена диагноза „Хипертонична болест“ със съпътстващо заболяване „Захарен диабет“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
diabetik
diabetik
16.01.2009 16:13 16:13

samo da go vidq da qde bonboni!!!

Back to top button