Хасково

Община Хасково „лекува“ местния футбол с 50 000 лева

Стефан Атанасов с маратонки

Въпреки че на предишната сесия решиха да се обличат делово, не всички съветници го правят

50 000 лева ще бъдат отпуснати от община Хасково на футболния клуб, реши на днешното си заседание местният парламент. Те трябва да помогнат на отбора да продължи участието си в пролетния дял на първенството и да продължи дейността на Детско- юношеската школа.

Предложението на групата съветници бе допълнено от председателя на общинския съвет Делян Делчев и комисията по образование. В решението бе записано, че отпуснатите средства не могат да се ползват за покриване на стари задължения на клуба. Освен това трябва да бъде изготвена и план- сметка за направените харчове.

Райна Йовчева

На заседанието присъстваше и Райна Йовчева

Въпреки че бяха напуснали заседанието на общинския съвет, част от представителите на ДПС се върнаха в залата, за да подкрепят финансирането на футболен клуб „Хасково“.

На заседанието си днес местните парламентаристи решиха още, че фирмите, които повече от 10 години не са актуализирали отчетната стойност на облагаемите си активи, вече ще плащат такса смет на база на данъчни оценки. По този начин вносителите на предложението се надяват в общинския бюджет да влизат доста повече средства от преди.

 

Бранимир Спенджаров

Двама рожденици сред съветниците получиха цветя

Жандармерията в Хасково ще трябва да освободи предоставената им сграда от общината, решиха още съветниците. Бившата ОСМА ще бъде продадена. Местният парламент гласува още заплатата на кмета да бъде увеличена на 1 527 лева.

Заради съвпадение на имената на две улици в града и породените от това проблеми за живеещите там общинските съветници приеха предложението на кмета Георги Иванов ул. „Нешо Брайков“ да има само в кв. „Рупеблика“, а на тази в кв. „Македонски“ да бъде върнато старото име „Аврора„.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
333
333
30.01.2009 14:17 14:17

[b]Добре, че се появи този кандидат, който искаше да купи Хасково – Северин Ангелов, че се стреснаха местните общински съветници, като видяха, че няма да има с какво да се пъчат. Пък нали и избори идват, нека се напънат малко и да помогнат на спорта предизборно. [/b][color=green][/color][b][/b]

Back to top button