Хасково

Зарадваха 67 от „Хисаря“ в Хасково с безплатно брашно

Хава ЮсеиноваРаздаването на безплатно брашно на пенсионерите оживи хасковския квартал „Хисаря“ днес. Няколко от бабите влязоха в ролята на глашатаи и обиколиха къщите с възрастни хора, за да ги информират за помощите.

По 5 килограма брашно се раздават от вчера на 3 569 човека над 72 години, които са одобрени за енергийни помощи. Инициативата е на областния управител на Хасково Райна Йовчева, а брашното е осигурено от хлебопроизводители.

Раздаването на брашнотоВ квартал „Хисаря“ общо 67 души ще получат помощта. Хава Юсеинова беше една от първите, които се сдобиха с 5-те килограма безплатно брашно днес. Тя живее сама и за нея и това е добре дошло.

За 2-3 месеца ще ми стигне„, сподели пред Haskovo.info възрастната жена. От безплатното брашно баба Хава ще меси най-вече хляб. Ще отдели обаче и за баница и мекици. Въпреки че не разполага с модерна печка, на която може да настройва градусите, жената знае как да опече вкусен хляб, който предпочита пред заводския.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button