Хасково

Ученици от ПМГ с призови места от национално състезание

Николай Каракехайов, Атанас Тенев и Росита Кокотанекова (отляво надясно)

Николай Каракехайов, Атанас Тенев и Росита Кокотанекова (отляво надясно)

С трето място в направление „Математика“ се върна деветокласникът от ПМГ – Хасково Николай Каракехайов от „Зимни математически състезания – 2009“, които се проведоха във Варна и Бургас през уикенда. Николай е единственият хасковлия, който е заел призово място в секция „Математика“.

Достойно е представянето на нашите ученици в направление „Математическа лингвистика“, казаха днес от ръководството на школото. Там дванадесетокласникът Атанас Тенев е на второ място, а съученичката му Росита Кокотанекова е на VІІ позиция. В крайното класиране отборът ни по „Математическа лингвистика“ е трети.

В секция „Информатика“ най-добри резултати е показала петокласничката Мария Бакалова, която се е подредила на призовото второ място. Тя е възпитаничка на Школата по информатика към ПМГ. При големите с най-добри резултати са единадесетокласниците Антон Анастасов и Камен Стойков, които са съответно на четвърто и седмо място по Информатика.

Както Haskovo.info писа близо 100 деца от Хасково и Димитровград участваха в „Зимни математически състезания – 2009“. Това са ученици от двете математически гимназии в Хасково и Димитровград и ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.02.2009 16:23 16:23

Tipichnite zubari 😆 😆 😆 😆 😆 😆

Зубър
Зубър
10.02.2009 17:29 17:29

[quote=Гост]Tipichnite zubari 😆 😆 😆 😆 😆 :lol:[/quote]

Завиждаш 😆

Ретро ПМГ
Ретро ПМГ
10.02.2009 19:35 19:35

Гордейте се с тези деца, не им завиждайте!

милица
милица
23.04.2009 14:44 14:44

пмг е най яката гимназия в хасково по яка няма 😀 [color=aqua][/color]

Back to top button