Спорт

Григор пристигна в Безансон, почва срещу № 3 в схемата

Григор ДимитровМладата звезда на българския тенис Григор Димитров и световноизвестният му треньор Петер Лундгрен пристигнаха във френския град Безансон, който е домакин на турнир на АТР от серията „чалънджър“ с награден фонд 106 500 евро.

17-годишният хасковски талант ще участва с „уайлд кард“ директно от основната схема на състезанието като в първия кръг ще се изправи срещу № 98 в света – Денис Истомин.  22-годишният тенисист от Узбекистан е поставен под №3 и досега няма спечелена титла в кариерата си при професионалистите.

Водач на схемата в Безансон е португалецът Федерико Жил, който е 83-ти в световната ранглиста.

Ако бие Истомин, Григор ще спечели 7 точки за класацията на АТР, където сега е №401, и 1830 евро от наградния фонд. Евентуална загуба ще му донесе само парична премия в размер на 1110 евро.

Сайтът на турнира отделя подобаващо място на юношеския ни шампион от  „Уимбълдън“ и  US Open като припомня отличната му игра в Ротердам срещу Рафаел Надал и спечелването на цял сет срещу краля на тениса. 

Мачовете от основната схема в Безансон започват утре.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button