Регион

Българският и европейският флаг се извисяват на 42 метра

Издигането на българското знамеБългарското и европейското знаме от днес вече се издигат на 42 метра височина на границата ни с Турция. Флаговете са с размери 9 на 15 метра и бяха издигнати официално на граничен пункт Капитан Андреево на националния празник 3 март. Пилони със същите размери се изграждат и на други ГКПП-та в страната.

„Нека тези знамена се превърнат в един от многото символи на модерна България и ни напомнят, че Европейският съюз започва оттук“, каза министърът на държавната администрация Николай Василев по време на тържествената церемония. На празника присъстваха още областният управител на Хасково Райна Йовчева, кметове на общини от региона, генералният консул на България в Одрин, лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски.

Флагът на 42 метраНовите знамена са на най-високите, поставяни в България пилони, като височината им се равнява приблизително на 13-етажна сграда, обясниха за Haskovo.info от Министерството на държавната администрация и административната реформа.

Всеки пилон тежи над 9 тона, а в основите му са отлети 90 тона бетон. Всяко от знамената е шито от трима души в продължение на 1 ден, като за целта е използвано помещението на училищен салон заради големите мащаби на знамената. Всяка от звездите на европейския флаг е с височина 1 метър.

 Николай Василев  Среща със Симеон Сакскобургготски

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button