Хасково

Малки и големи продупчиха ушите си на Благовец

Редина

Редина

Десетки клиенти посрещнаха днес козметичните салони в града. Както всяка година така и тази 25 март се оказа най-предпочитаният ден за слагане на обеци, защото според народното поверие на Благовец раните зарастват бързо

Едно от най-известните козметични студиа в града посрещна най-малкия си клиент – 6 месечно бебе. Повечето от децата, на които днес бяха продупчени ушите, са между 1 и 2 години, коментираха пред Haskovo.info от студиото. Не бяха малко и майките, изкушили се да се сдобият с нови обеци на днешния ден. Haskovo.info забеляза сред клиентите двете близначки Каролина и Редина, представители на силния пол и такива, които си продупчваха ушите за трети път.

Каролин

Каролин

Процедурата е безболезнена и струва между 9 и 11 лева. Цената зависи от големината на обеците, които са от медицинско злато. Според специалисти те трябва да се носят поне месец преди да се сменят с други.

На Благовещение много хасковлии отидоха на църква. Тържествена литургия по повод празника отслужи отец Антоний Енев в най-големия местен храм – „Света Богородица“.
В българската традиция денят се свързва с идващата пролет и е известен като Благовец или „половин Великден“. Според поверието на 25 март долитат кукувицата и лястовицата и носят благата вест, че зимата си е отишла. Смята се, че на Благовец за пръв път трябва да се хапне нещо зелено – коприва, киселец или лапад, за да потече в тялото на човека нова кръв.

Продупчване на уши Продупчване на уши

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button