Хасково

Хасковски ученик в националния отбор по математика?

Николай Каракехайов (в ляво)

Николай Каракехайов (в ляво)

Деветокласникът от хасковската математическа гимназия Николай Каракехайов спечели първото място на Пролетния математически турнир в Пловдив. Състезанието се проведе през уикенда. В него участваха 120 ученици от цялата страна.

С осмо място от там се завърна и другият хасковски представител Валентин Янков. Той също е възпитаник на Природо- математическата гимназия, съобщи за Haskovo.info директорът на школото Тодорка Милева. Тя се похвали, че талантът на Николай Каракехайов е забелязан и днес и утре той е в София на предварителен преглед за Националния отбор по математика. Ако там хасковският млад математик се представи добре той ще стане част от отбора на България по математика.

Друг успех прати възпитаници на ПМГ на международно състезание. Първото място на националния преглед за млади изследователи „Енергетика и математическо моделиране“ осигури на десетокласниците Ангел Петков и Георги Пеев участие в световния преглед. Той ще се проведе през май в Москва.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button