Хасково

Хасковлии строят къщи за гости, в Симеоновград – завод за пюрета

ИмотиЗавод за производство на зеленчукови и плодови пюрета ще се издигне в землището на Симеоновград. Инвестиционното намерение е едно от 171 предложения, които са разгледали експертите от РИОСВ – Хасково.

За всички тях е решено, че бъдещата им реализация няма да окаже отрицателно въздействие върху компонентите на околната среда. Одобрено е и отглеждането на различни видове сладководна риба в садкови стопанства в микроязовири и по-големите язовири, разположени на територията на Хасковска и Кърджалийска области.

136 становища са издали експертите от РИОСВ – Хасково за трите месеца от началото на година на физически и юридически лица по разработени от тях проекти или инвестиционни намерения, за реализацията на които не е необходимо да се оценя въздействието им върху околната среда.

Такива са в по-голямата си част са изграждане на жилищни сгради за собствени нужди, реконструкция и ремонт на съществуващи такива, както и за подобряване на пътната инфраструктура или изграждането на канализации и водопроводни мрежи на населени места. Все по-често в РИОСВ – Хасково постъпват и уведомления за изграждане на къщи за гости или малки селища за отдих и туризъм.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button