Регион

Животновъдите блокираха пътя пред гръцкия граничен пункт

Блокадата на пътяЖивотновъди блокираха пътя към граничен пункт Капитан Петко Войвода по обяд днес. Фермерите настояват да бъде сформиран кризисен щаб за българското земеделие, заяви председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов. Той допълни, че не вижда пречка щом за боклука на София може да има кризисен щаб, защо да не може и за земеделието.

Въпреки че нямаха разрешение животновъдите блокираха шосето пред границата с Гърция и започнаха преговори с полицаите. В крайна сметка четвърт час по-късно се разбраха с органите на реда и се изтеглиха от пътя. Първоначално фермерите имаха намерение да протестират пред пункта Капитан Андреево, но в последствие решиха, че исканията им трябва да се чуят в Европа и затова избраха границата с Гърция.

Протестите на животновъдите ще продължат на 14 април в Стара Загора, заяви Бойко Синапов. Те недоволстват от липсата на адекватни субсидии за отрасъла и настояват за оставката на земеделския министър Валери Цветанов.

 Блокадата на пътя  Блокадата на пътя

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
777
777
10.04.2009 15:23 15:23

Тия фермери са големи свешници. Десет човека тръгнали да блокират границата. Те журналистите са повече от протестиращите.А да не говорим за полицията.

777
777
10.04.2009 15:23 15:23

Тия фермери са големи свешници. Десет човека тръгнали да блокират границата. Те журналистите са повече от протестиращите.А да не говорим за полицията.

Back to top button