Хасково

Спортното без тоалетни, затвориха обект заради лоша хигиена

РИОКОЗ ХасковоЗаповед за временно спиране на тоалетните на първия етаж на Спортното училище издаде РИОКОЗ Хасково през изтеклата седмица. Заради лоша хигиена бе временно затворен и хранителен обект, чието име не се съобщава.

Шест акта са съставили санитарните инспектори през последните пет дни. Два от тях са за лоша хигиена, други два за тютюнопушене, а останалите – за липса на етикети и за неизпълнено предписание. 140 са извършените проверки на магазини и заведения за обществено хранене, 101 – на обекти с обществено предназначение като при тях са издадени общо 59 предписания, сочи отчетът на местната хигиенна инспекция.

Със затоплянето на времето се увеличават случаите на заболявания, пренасяни от кърлежи. През изминалата седмица са регистрирани 4 случая на лаймска борелиоза, съобщават от РИОКОЗ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button