Хасково

Йовчева изпрати до ЦИК предложението си за състав на РИК Хасково

Консултациите за РИК ХасковоОбластният управител Райна Йовчева изпрати до ЦИК предложение за състава на Районната избирателна комисия за изборите за Народно събрание. То е въз основа на проведените вчера консултации с представители на партии и коалиции.

За председател на РИК на 29-и многомандатен избирателен район Хасково губернаторът предлага Димитър Велев от Коалиция за България, който е председател на и на РИК за Европейски парламент. Предложението за негов заместник е Веселина Иванова от НДСВ, а за секретар – Али Зинал от ДПС.

Съгласно Закона за избиране на народни представители комисията се състои от 25 члена. „Коалиция за България“ има 9 представители, ДПС – 5, НДСВ – 4, „Атака“ – 2, а ГЕРБ, ДСБ, СДС, движение „Напред“ и РЗС – по 1 представител.

Областният управител остави на ЦИК да прецени кой ще е представителят на СДС в комисията, тъй като на консултативната среща бяха представени 2 предложения от различни упълномощени ръководители на партията в Хасково, уточниха за Haskovo.info от областна администрация.

ЦИК трябва да назначи Районните избирателни комисии най-късно до 20 май.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button