Регион

Голямата награда на детски етнофестивал замина за Перник

ЕтнофестивалГолямата награда на Деветия международен етнофестивал, който се проведе  в Минерални бани, спечели Дворецът на културата в Перник, съобщиха за Haskovo.info от кметството. Изпълненията бяха оценявани от авторитетно жури с председател Желязко Мичин – музиколог и фолклорист.

Специални награди отнесоха Фолклорен ансамбъл „Палавници“ от Казанлък, „Смехоранчета“ от Габрово, „Петлите“ от Дом за деца „Коджакафалията“ в Бургас. Специална награда за хореография бе връчена на Фолклорна група „Луди млади“ от Казанлък.

Със специални награди от Минерални бани си тръгнаха и гостите от Ансамбъл „Сърма“ от Македония, танцовите състави „Лепенка“ от Битоля, „Селибри“ от Турция и „Аливера“ от Молдова. Сред отличените бяха още Танцов ансамбъл „Тузла“ от Босна и Херцеговина и „Байрамос“ от Сърбия.

Индивидуалната награда за изпълнение на българска песен бе присъдена на Силвина Ахмедова от град Чепинци. В раздела за съвременни танци Първа награда спечели Балетна формация „Рона“ от град Хасково, а в раздела на „Фолклорни танци на етнооснова“ – Балетна школа „Галаксико“ от Детски комплекс – Димитровград.

Михаела Стефанова от Габрово получи награда като най-малък участник. Първи награди бяха присъдени и на Вокално студио „Таралежите“ от Димитровград, Ансамбъл „Чинарче“ от град Казичене и индивидуалните изпълнителки Таня Стефанова от Нова Загора и Атанаска Колева от с. Рогош.

Десетият детски етнофестивал догодина ще бъде специален, каза по време на закриването председателят на КНСБ д-р Желязко Христов. Той ще продължи 3 дни и в него ще вземат участие всички досегашни победители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button