Хасково

Гимназисти изследваха въздуха на Хасково, взеха награда

Наградените ученициХасковлии дишат сравнително чист въздух, показа изследване на ученици от Финансово – стопанската гимназия. Вредните емисии възпитаниците на школото са измерили с апаратура, която са им предоставили за ден от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите.

Изследванията си учениците от гимназията са използвани за разработването на проект „Изследване на атмосферния въздух в Хасково за съдържание на азотен диоксид и серен диоксид“. С него те са участвали в националния конкурс „Млади таланти 2009“. Авторите Александра Камбурова от ІХ клас и десетокласниците Петя Митева и Валери Серафимов са показали завидни познания.

За добрата си работа младите икономисти са получили сертификати, които им дават право да бъдат приети без изпит в софийския университет „Св. Климент Охридски“ или да кандидатстват за отпускане на европейска стипендия за университети извън България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button