Хасково

Хасково приема боклука на 12 общини, Харманли на 10?

Сметище150 000 тона отпадъци на година от общини извън областта трябва да приеме депото за битови отпадъци край хасковското село Гарваново. Допълнителното натоварване е съгласно плана на Министерството на околната среда и водите за извозване на отпадъците от общини, за които все още няма изградени регионални депа.

Това се налага в изпълнение на изискванията на Европейската директива за управление на отпадъците. България е поела ангажимент от 16 юли тази година да организира третиране на битовите отпадъци в съответствие с всички европейски екологични изисквания. Според този ангажимент трябва да се преустанови експлоатацията на 203 общински депа, които не съответстват на евронормите.

Ако планът бъде осъществен депото край село Гарваново трябва да приеме боклука на общините Стара Загора, Чирпан, Братя Даскалови, Мъглиж, Пещера, Брацигово, Кърджали, Кирково, Ардино, Момчилград, Черноочене и Джебел.

От община Хасково коментираха пред Haskovo.info, че до този момент няма постъпило запитване от нито една от тези общини за приемането на отпадъците й на регионалното сметище в Гарваново.

Според плана на Министерството на околната среда и водите депото за битови отпадъци в Харманли пък ще трябва да приеме боклука на общините Крумувград, Ивайловград, Нова Загора, Сливен, Тунджа, Ямбол, Николаево, Раднево, Опан и Гълъбово, чиито отпадъци са близо 140 000 тона за година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button