Спорт

Григор омаха № 82 в света, среща Жил Симон

Григор ДимитровЗвездата на българския тенис Григор Димитров стартира успешно на изключително силния турнир на трева в Куинс с награден фонд 750 000 евро. В играния тази вечер мач 18-годишният хасковлия отстрани за малко повече от час и половина с 6:4, 4:6, 6:3 испанеца Иван Наваро (№82). 

Възпитаникът на Петер Лундгрен продължава във втория кръг от надпреварата, където негов съперник ще е един от най-добрите тенисисти в света – Жил Симон, поставен под № 3 в основната схема. 24-годишният французин, спечелил над 3 милиона долара в кариерата си, е седми в ранглистата на АТР и през тази година е играл два полуфинала на турнири от веригата „чалънджър“.

През февруари Симон и Димитров се срещнаха в Марсилия, където нашият талант бе на косъм от сензацията да отстрани в първи кръг прочутия си противник, но в крайна сметка загуби с 1:2 сета. В сряда юношеският ни шампион от „Уимбълдън“ 2008 ще има възможност да се реваншира срещу французина и да покаже най-доброто от себе си на кортовете в британската столица.

Днешната победа донесе на Григор 10 точки за световната ранглиста, където е № 361 и чек от 5 775 евро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button