Хасково

Двама хасковски ученици заминават за Русия

Ганиме Такиева

Ганиме Такиева

Десетокласниците от хасковското СОУ „Паисий Хилендарски“ Ганиме Такиева и Иван Иванов бяха наградени с екскурзия в Русия за блестящото си представяне в приключилия Втори национален ученически конкурс „Съзидатели на дружбата“.

Двамата водещи в училищното радио грабнаха първа награда с мултимедийните си презентации „Юлия Вревская“ и „Радетели за дружба“. Ганиме и Иван са сред четиримата ученици от България, които ще пътуват за Москва през юли.

Сред номинираните в конкурса са десетокласничката Николина Гьошева за реферата си „Живота и делото на Райна Княгиня” и децата от секция „Журналист” към училището с изготвената от тях „Антология за Русия“. Те получиха грамоти и предметни награди от организаторите – Национално движение „Русофили“ и Военноисторическия музей. Преподавателката от СОУ „Паисий Хилендарски“ Диана Желязкова пък бе отличена като научен ръководител при изготвянето на рефератите.

Възпитаниците на хасковската гимназия участваха масово в обявения миналата есен историко- художествен конкурс в двете възрастови групи: 5-8 клас и 9-12 клас. Хасковските ученици се представиха с 5 реферата, 12 презентации, 40 рисунки, есета и илюстрираната от третокласници „Антология за Русия“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button