Хасково

Езиковата гимназия с отличителен знак за партньорство

Отличителния знакОтличителен знак за партньорство с още 810 училища по цял свят получи хасковската езикова гимназия. Съветникът- координатор по немски език за България към немското посолство Михаел Хабенбахер връчи днес почетното отличие на директора на гимназията Пенка Делиева.

Този знак ще бъде закачен до логото на училището, а признанието ще позволи на два пъти повече ученици да бъдат включени в DSD обучението и да вземат шпрахдипломи. От тук нататък ни предстоят нови партньорства с училища в Англия и Холандия, похвали се Пенка Делиева. Тя поясни, че отличителният знак за партньорство е част от програмата на Министерството на външните работи на Германия. Ведомството осигурява 45 милиона евро за всички училища, участващи в програмата като средствата се отпускат за оборудване и разширяване на обучението, за методическа помощ и за обмен на ученици между школата- партньори по програмата.

Катя Димитрова е една от възпитаничките на Гимназията с преподаване на чужди езици „Проф. д-р Асен Златаров“, която е преминала DSD обучението и е взела шпрахдиплома. „Никога не съм предполагала колко много може да даде изучаването на немски език, но когато хванеш шпрахдиплома в ръцете си знаеш, че всичко си е струвало“, каза Катя. Нейната последователка Пламена Ангелова, която сега започва обучението си бе категорична, че много се радва, че учи в елитна паралелка в това училище и в се надява да оправдае очакванията на своите учители.

Катя Димитрова

Катя Димитрова

Пламена Ангелова

Пламена Ангелова

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button