Хасково

Най-много ни убиват инфаркти и инсулти, после ракът

Наско Нанев4 034 човека са починали миналата година в област Хасково, сочат данните на териториалната статистика. Най-голям е процентът на смъртност заради болести на органите на кръвообръщението – 2 607 човека, или 64,6 на сто, съобщи днес началникът на местното бюро Наско Нанев. В почти половината случаи става въпрос за инсулти и инфаркти, разясни той. Следва исхемичната болест на сърцето.

Втората по големина група заболявания, причинили смърт, са т.нар. новообразувания. Те са убили 739 души, което е 18,3%. Сред тях най-многобройни са туморите на ларинкса, трахеята, бронхите и белия дроб. Следват злокачествените образования на стомаха и дебелото черво.

Значително по-малко са починалите заради болести на дихателната и храносмилателната система, информира Наско Нанев. Около 100 са случаите, в които не е поставена точна диагноза.

110 са така наречените външни причини за смърт. 72 са загинали при злополуки, от които 39 – пътно- транспортни произшествия. 29 са самонараняванията. 22 са загинали от обесване, удавяне или удушаване. От тях само 3 са жени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button